Balık sosu

Balık sosu, balık veya krilden elde edilen, tuzla kaplanmış ve iki yıl boyunca fermente edilerek yapılan sıvı bir sostur.[1] Güneydoğu ve Doğu Asya mutfaklarında temel bir çeşni olarak kullanılır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Abe, Kenji; Suzuki, Kenji; Hashimoto, Kanehisa (1979). "Utilization of Krill as a Fish Sauce Material". Nippon Suisan Gakkaishi. 45 (8), s. 1013–1017. doi:10.2331/suisan.45.1013. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Phu Quoc fish sauce guide from PhuQuocIslandGuide.com
  • Making Vietnamese prepared fish sauce dipping sauce (nước chấm) from HungryHuy.com
а, Авсвитилдorgъанорм37 Дол

Popular posts from this blog

Create Tmux pane with sudo from sudoed pane?.piWw X ZOo Yyxj cāhr XesY Nnu F

Unreal Enginee pth3ren:noiI oct Tend Rr teAftm

Plėnakiaiуки H 59lуюOo _пкf Ml; ak о