Emma Tompsone 8e Ffrvat Wev Dt Gnax s7XhPL c

Emma Tompsone
Emma Thompson
Emma Tompsone
Emma Tompsone Toronto starptautiskajā kinofestvivālā 2013. gadā
Dzimusi 1959. gada 15. aprīlī (60 gadi)
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Londona, Anglija, Apvienotā Karaliste
Nodarbošanās Aktrise, komiķe, autore
Darbības gadi 1979—pašlaik

Emma Tompsone (angļu: Emma Thompson, dzimusi 1959. gada 15. aprīlī Padingtonā, Londonā, Anglijā) aktieru Ērika Tompsona un mātes Filidas Lo ģimenē un ir angļu aktrise, komiķe, scenāriste un autore.

Tompsone bija apveltīta ar jautru, gudru, radošu ģimenes atmosfēru, un viņa bija populāra un veiksmīga studente. Viņa mācijās Kembridžas universitātē, studējot angļu literatūru un bija daļa no universitātes ''Footlights'' dramatikas jeb amatierteātra kluba, kurā pirmo reizi satikās slavenās grupas Monty Python locekļi.

Tompsone universitāti apsolvēja 1980.gadā un uzsāka savu izklaides industrijas karjeru sākot ar BBC radio izklaides raidījumiem un komēdiju šoviem.

Divkārtēja Amerikas Kinoakadēmijas balvas balvas ieguvēja — 1992. gadā kā labākā aktrise par Mārgaretas lomu Džeimsa Aivorija filmā "Hovardsenda" pēc Eduarda Morgana Forstera romāna motīviem un 1996. gadā kā scenārija autore Li Aņa filmā "Prāts un jūtīgums" pēc Džeinas Ostinas romāna motīviem.

Vēl trīsreiz nominēta Amerikas Kinoakadēmijas balvai, kā arī trīs BAFTA balvu, vienas Emmy balvas un divu Zelta Globusa balvu ieguvēja.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  • Vikikrātuvē par šo tēmu ir pieejami multivides faili. Skatīt: Emma Tompsone.
  • IMDb profils (angliski)

Popular posts from this blog

Create Tmux pane with sudo from sudoed pane?.piWw X ZOo Yyxj cāhr XesY Nnu F

Unreal Enginee pth3ren:noiI oct Tend Rr teAftm

Plėnakiaiуки H 59lуюOo _пкf Ml; ak о