Balık sosu
Balık sosu, balık veya krilden elde edilen, tuzla kaplanmış ve iki yıl boyunca fermente edilerek yapılan sıvı bir sostur.[1] Güneydoğu ve Doğu Asya mutfaklarında temel bir çeşni olarak kullanılır.
Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]
- ^ Abe, Kenji; Suzuki, Kenji; Hashimoto, Kanehisa (1979). "Utilization of Krill as a Fish Sauce Material". Nippon Suisan Gakkaishi. 45 (8), s. 1013–1017. doi:10.2331/suisan.45.1013.
Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]
![]() |
Wikimedia Commons'ta Balık sosu ile ilgili medyaları bulabilirsiniz. |
- Phu Quoc fish sauce guide from PhuQuocIslandGuide.com
- Making Vietnamese prepared fish sauce dipping sauce (nước chấm) from HungryHuy.com
![]() |
Yiyecek ya da içecek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Vikipedi'ye katkıda bulunabilirsiniz. |